Aanmelden en intake

Aanmelden

U kunt zich bij mij aanmelden door een bericht te sturen naar info@lettevanmoselpsychotherapie.nl. We zullen dan eerst een korte telefonische kennismaking plannen, waarbij we een inschatting proberen te maken of u bij mij op uw plek zult zijn voor de hulp die u zoekt en om u op de hoogte te brengen van enkele praktische zaken rondom het starten. Ook kan ik dan uw eventuele vragen over het aangaan van een behandeltraject bij mij beantwoorden. Als mijn behandelaanbod lijkt aan te sluiten bij uw hulpvraag kunnen we in dit gesprek een eerste afspraak maken. Aan deze telefonische kennismaking zijn geen kosten verbonden.

eerste afspraak

Het is belangrijk dat u naar uw eerste afspraak de volgende documenten meeneemt:

  • Verwijsbrief van de huisarts
  • Zorgverzekeringspas
  • Geldig identiteitsbewijs

intakefase

Om een goed beeld te krijgen van uw klachten en problemen, persoonlijke situatie, omstandigheden, achtergrond en levensloop bestaat de intakefase uit enkele gesprekken. Het eerste gesprek duurt 60 minuten en de vervolggesprekken duren 45 minuten. In deze gesprekken maken we over en weer kennis en zullen we ook stilstaan bij uw hulpvraag en verwachtingen en wensen voor de therapie. De intakefase wordt afgerond met een zogeheten ‘adviesgesprek’. In dit gesprek bespreek ik met u mijn idee├źn over wat er speelt, de gestelde DSM-5 diagnose(s), de behandelmogelijkheden en mijn advies ten aanzien van behandelmethode en behandeldoelen. In de intakefase kunt u ook zelf inschatten of u het ziet zitten om met mij een behandeling aan te gaan. Het komt voor dat op basis van de intakegesprekken blijkt dat ik geen passend behandelaanbod voor u heb of dat u om andere redenen toch bij mij niet op uw plek lijkt te zijn. In dat geval zal ik met u meedenken over een beter passend alternatief en u terugverwijzen naar de huisarts.